Brza i vrlo sirasta pita
U nedostatku ideje za večeru, promuvala sam se po internetu i našla jedan jednostavan i naizgled ukusan recept. Naravno malo sam improvizovala, a to se naročito tiče količine dodatog sira - i nisam pogrešila. Dakle ako ste ljubitelji sira, evo kako možete spremiti ovu brzu pitu:
Treba Vam:
- 3 jajeta
- 300gr svežeg sira (ja sam koristila Moja Kravica sir)
- 1 veća kašika masti (ili maslac)
- 180 gr brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 300 ml mleka
- malo soli
- oko 150 gr trapista
- malo parmezana
Umutite jaja i mast. Ja mast (ili maslac) radi lakšeg mućenja uvek stavim 30 - 40 sekundi u mikrotalasnu. Pomešajte sa brašnom i praškom za pecivo. Lagano dodajte mleko i mešajte. Dodajte so po ukusu.
Tepsiju namažite sa malo masti ili maslaca i ulijte smesu. Stavite u zagrejanu rernu na 190 stepeni. U jednu činiju izrendarjte trapist i parmezan. Posle 20 minuta pečenja izvadite pitu i prekrijte je rendanim sirom. Dopecite još 7-8 minuta.
Pita je odlična vruća ili hladna, uz jogurt ili kiselo mleko. Prijatno! :)